Nieuws
Uitstel bouwplannen Damcentrum

Schouten en De Jong Projectontwikkeling en hun partner BPD hoeven tot eind dit jaar geen grond van de gemeente af te nemen voor bouwprojecten in het Damcentrum. Ook wordt er afgezien van de jaarlijkse indexering van de koopprijs. Dat hebben B&W de gemeenteraad laten weten.

Door vertraging in de planvorming voor Leytsche Hof (Landscheidingstraat, 100 woningen) en Schoorlaan (23 woningen) zal de herinrichting van de Schoorlaan later plaatsvinden. Vanwege het faillissement van Schouten Bouw verschuift ook de aanleg van de Plaspoelhaven. De verwachting is dat in de tweede helft van 2020 gestart wordt met de werkzaamheden van de Plaspoelhaven.

De aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwplan Schoorlaan is eind februari ingediend. Er is nog geen nieuwe aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het bouwplan Leytsche hof. Naar verwachting komt dit in het 2e kwartaal van dit jaar. Het bouwplan Rijnlandstraat (35 woningen) wacht op een besluit over het al dan niet realiseren van een ondergrondse openbare parkeergarage van circa 42 parkeerplaatsen.

Vorig jaar werd de afname van bouwgronden door Schouten en De Jong Projectontwikkeling en hun partner BPD ook al opgeschort. Tevens ging Schouten Bouw, partner in het geheel, failliet. Het bouwproject Plaspoelhaven is ondertussen overgenomen door Niersman bouw Haaglanden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com