De Voedselbank Leidschendam-Voorburg kan voorlopig open blijven.  En dat is best bijzonder. Immers, het Regionaal Distributie Centrum van Voedselbank Haaglanden is tijdelijk gesloten door het corona virus. De Voedselbank Leidschendam-Voorburg krijgt daardoor geen verse producten vanuit het distributiecentrum. De gevolgen voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg zijn voorlopig beperkt. Want de Voedselbank Leidschendam-Voorburg heeft nog voor enige tijd voldoende houdbare producten op voorraad om voedselpakketten samen te kunnen stellen. Dit komt door de vele succesvolle inzamelingsacties die zij door het jaar heen uitvoeren.

De Voedselbank krijgt momenteel weinig verse producten aangeleverd. Daarom worden nu tijdelijk verse groenten en fruit ingekocht om de pakketten aan te vullen. Dat gebeurt bij lokale ondernemers. Normaal gesproken kan de voedselbank de pakketten helemaal vullen met voedsel dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Maar nu breekt nood wet.

De gemeente vindt het erg belangrijk dat in deze moeilijke tijden ook mensen met een laag inkomen gezond kunnen blijven eten. Daarom krijgt de Voedselbank financiële ondersteuning van de gemeente om de pakketten aan te vullen. Het kabinet geeft ook eenmalig 4 miljoen euro aan Voedselbanken Nederland. Het gaat om een vangnet waar lokale voedselbanken die door het corona virus in de knel komen, in het uiterste geval een beroep op kunnen doen. Voedselbanken moeten wel eerst lokaal proberen een oplossing te vinden. Dat is in Leidschendam-Voorburg voorlopig dus gelukt.

Wilt u ook bijdragen aan de Voedselbank? Kijk op voedselbanklv.nl of neem contact op met info@voedselbanklv.nl als u voedsel wilt schenken. Wilt u zich op een andere manier nuttig maken tijdens de corona crisis? Kijk op www.vrijwilligerspunt.nl voor lokale en regionale initiatieven waar u zich bij kunt aansluiten. (foto  gemeente LV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter