Nieuws
Bodemsanering Leidsekade Leidschendam

Bij Leidsekade 8-10 in Leidschendam moet 200 kubieke meter grond worden afgegraven en afgevoerd wegens een ernstige vervuiling met olie. Dat is tot een diepte van twee meter het geval. Ook het grondwater is vervuild met olie maar dat is minder ernstig en zal door het weghalen van de grond nog verder afnemen.

Dat blijkt uit een zogenoemd saneringsplan dat de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) heeft goedgekeurd. De sanering is nodig nu Waterland Real Estate de panden wil opknappen en ombouwen tot nieuwe appartementen.

De vervuiling is afkomstig van een smederij en later een garagebedrijf die hier gevestigd waren. De grond waarop de panden staan is deels eigendom van Waterland Real Estate, via Leidsekade b.v., en van de gemeente.

Er is ter plekke ook bodemvervuiling door zink, chemische verbindingen (PAK’s), en puin ontdekt. Het puin wordt weggehaald. De grond waarin de overige vervuilingen zitten wordt hergebruikt. Het gaat om 75 kubieke meter zand. Zes ondergrondse tanks voor benzine, diesel en petroleum worden weggehaald.

Wat de operatie kost, wie dat gaat betalen en hoe lang een en ander duurt is onduidelijk. Voor de sanering zal wel de Leidsekade zelf opengehaald, en dus afgesloten, moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com