Nieuws
Lightrail van Westvliet naar Den Haag CS

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) onderzoekt een Lightrail-verbinding tussen Westvliet en Den Haag CS. Men doet dat in samenwerking met de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Het onderzoek moet dit jaar worden afgerond.

Het gaat om een nieuwe verbinding tussen Zoetermeer en Den Haag. Op de bestaande spoorverbinding zou er ter hoogte van Westvliet – waar ook een station is gedacht – een aftakking moeten komen die schuin richting de Binckhorstlaan loopt. Het tracé zou vervolgens over de Binckhorstlaan naar Den Haag CS lopen.

In het onderzoek wordt ook bekeken hoe de nieuwe lijn vorm gegeven moet worden. Daarbij is ook de vraag aan de orde of de Vliet middels een brug of tunnel wordt gekruist, en hoe het verder moet met kruisingen. Op de Binckhorstlaan zou een vrijliggende baan moeten komen. Daar zijn twee haltes gepland: nabij de Maanweg en bij de Mercuriusweg.

Er is ook een studie gaande naar een hogere frequentie van RandstadRail 3 en 4 alsmede de metrolijn naar Rotterdam die allen via Leidschendam-Voorburg lopen. RandStadrail 4 zou tot Leyenburg met dubbele tramstellen moeten gaan rijden. Daartoe moeten haltes aangepast worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com