Uitbreiding van IC-bedden kan het best gebeuren in ziekenhuizen waar al een Intensive Care-afdeling volledig operationeel is. In de regio wordt daarom heel bewust niet gekozen voor het heropenen van de Intensive Care in ziekenhuis Bronovo of andere locaties in de regio waar geen operationele IC aanwezig is.

Johan Remkes, voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden zegt in een ANP-bericht: ,,Het is een groot misverstand dat het knelpunt bij het inrichten van zoveel mogelijk IC-capaciteit in de beschikbaarheid van gebouwen zit. Het opnieuw openen van het HMC Bronovo leidt niet tot meer IC-bedden in onze regio.”

Mathilde Slabbekoorn, internist-intensivist bij ziekenhuisgroep HMC, legt uit waarom dit zo belangrijk is: ,,Om de capaciteit op de Intensive Care uit te breiden, is het belangrijk dat je de zorg op de bestaande IC-locaties concentreert. Op deze manier maken we optimaal en efficiënt gebruik van onze mensen en middelen. Zo ontstaat meer IC-capaciteit dan wanneer de IC-bedden worden verspreid over alle drie de HMC locaties. We kunnen zo zorg bieden aan coronapatiënten én alle andere acute zorg blijven garanderen.”

Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur bij HMC, vult aan: ,,De eerste zorg van de ziekenhuizen is om zoveel mogelijk Intensive Care-bedden voor coronapatiënten beschikbaar te hebben. HMC is zeker bereid om locatie Bronovo beschikbaar te stellen wanneer bijvoorbeeld Defensie een rol moet gaan spelen bij de opvang van coronapatiënten. Ook al zou dit betekenen dat we de zorg die daar nu nog dagelijks plaatsvindt, naar de andere locaties moeten verplaatsen. Maar wat iedereen moet begrijpen, is dat je de zorg voor ernstig zieke Corona patiënten moet leveren op de plek waar alle acute zorg nú voorhanden is. Daar kun je ook het eenvoudigst de capaciteit uitbreiden omdat die direct aansluit bij een al draaiende intensive care unit.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter