Vandaag om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Niet vanwege de coronacrisis; het gebeurt  op iedere eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het loeien van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven. Klachten over het niet horen van sirenes kunnen worden gemeld bij de veiligheidsregio. Sirenes loeien niet op nationale herdenkings- of feestdagen. In mei en juni zullen de sirenes niet loeien omdat de eerste maandag van de maand op Dodenherdenking en Tweede Pinksterdag valt. NL-Alert is een ander alarmmiddel van de overheid dat Nederlanders waarschuwt en informeert over een noodsituatie in hun omgeving. Op maandag 8 juni rond 12 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com