De betonnen noodbrug die jaren geleden naar de historische buitenplaats Eemwijk aan de Vliet in Voorburg werd aangelegd, blijft voorlopig liggen. Dit ondanks beloften van gemeentezijde dat de ontsierende oeververbinding zou verdwijnen

De brug werd ooit aangelegd toen de eigenaar van Eemwijk plannen had om op het terrein appartementsgebouwen neer te zetten. Nadat dit plan was geschrapt moest de brug blijven vanwege een verbouwing van Eemwijk zelf.

Ook die verbouwing ging echter niet door. Desondanks bleef de brug liggen tot woede van omwonenden. Begin 2019 liet de gemeente weten dat de brug echter snel zou verdwijnen. Een jaar later ligt hij er echter nog.

Desgevraagd laat een woordvoerster van B&W nu weten dat de brug gebruikt gaat worden bij de sloop van een oud schoolgebouw in Park Vronesteyn en de bouw van drie villa’s op het vrijgekomen terrein, alsmede bij de verbouwing van het koetshuis bij Eemwijk zelf. Pas als al die werken klaar zijn gaat de brug echt verdwijnen. Een datum wordt daarbij niet aangegeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com