Mening
Opinie: Tijd om knopen door te hakken

,,Tijd om knopen door te hakken: Complimenten voor wethouder Bouw die op 4 april met een artikel op Vlietnieuws reageerde op het voorstel van de heer Visser om de sluisbrug te verbreden. Dergelijke interactie tussen burger en politiek is lovenswaardig. De wethouder geeft goede argumenten om de brug niet te willen verbreden. Er rijden nu al veel te veel auto’s over de brug. Dat zouden er alleen maar meer worden. En de monumentale waarde spreekt voor zich. Het streven is juist dat er minder auto’s over de brug gaan rijden.

Dit streven staat echter haaks op alle bouwplannen die zich rondom de brug manifesteren. Zoals  woningbouw bij Overgoo, De Star, achter de Venestraat, de Rijnlandstraat, Leytschehof, Molenpad, Plaspoelkade, Voorburgs kwartier, en Klein Plaspoelpolder. Deze huizen zijn natuurlijk hard nodig, maar als gevolg van deze plannen zullen er binnen enkele jaren nog veel meer auto’s over de brug rijden. En dat is geen doorgaand maar lokaal verkeer. En dan is er nog de Mall die waarschijnlijk ook voor extra (sluip)verkeer gaat zorgen.

De wethouder geeft aan dat er nog over de oplossing word nagedacht. Bezint eer gij begint is een goed uitgangspunt. Maar wie te lang bezint loopt de kans om door de realiteit te worden ingehaald. Straks zijn al die huizen klaar en loopt de Mall als een dolle. Als er dan geen oplossing gevonden is zullen de files rond de brug alleen maar langer worden.

Voor de verkeersproblematiek rond de Sluisbrug bestaat geen simpele oplossing. Dat hebben tal van onderzoeken inmiddels wel uitgewezen. Welke oplossing er ook gekozen zal worden, er zullen altijd nadelen aan kleven. Maar als het gemeentehuis al denkend door de realiteit word ingehaald dan ontstaat er een situatie die nog minder wenselijk is dan elk van de te kiezen oplossingen. Tijd om knopen door te hakken dus.”

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter