Nieuws
Kulturhus Stompwijk had gebreken

Bij de bouw van het Kulturhus in Stompwijk is niet conform de vergunning gewerkt. Dat is gebleken nadat onderaannemers na het faillissement van de bouwer, SSB, claimden dat het gebouw niet brandveilig was.

Een en ander blijkt uit het Handhavings Jaarverslag 2019 van de gemeentelijke dienst handhaving. Die controleert ook in de bouw. Naar aanleiding van de claim van de onderaannemers zijn ‘verschillende bouwonderdelen’ herbeoordeeld. ‘Bij de herbeoordeling zijn wel aspecten aan de orde gekomen die niet geheel conform vergunning waren, doch die stonden het in gebruik nemen van het gebouw niet in de weg’, aldus het Jaarverslag.

Over welke gebreken het ging meldt het Jaarverslag niet. Ook niet wat er gedaan is deze te corrigeren zodat het geheel wel aan de vergunning voldeed. Op 5 maart werd het Kulturhus in gebruik genomen. Op 29 mei berichtte wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad dat zulks ‘veilig’ was.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com