Nieuws
HTM-onderhoudspost naar Leidschendam-Voorburg

De kans bestaat dat er in Leidschendam-Voorburg een faciliteit voor beperkt onderhoud aan HTM-trams komt. Deze zou dan moeten komen bij een eindpunt van een tramlijn. Dat blijkt uit een brief van wethouder Astrid van Eekelen aan de gemeenteraad. Het zou gaan om een tijdelijke voorziening voor een periode van één tot drie jaar.

De HTM is op zoek naar plekken voor nieuwe tramremises nu de vraag naar openbaar vervoer groeit en er dus meer trams en ook langere trams nodig zijn. Voor een nieuwe remise wordt vooralsnog niet naar Leidschendam-Voorburg gekeken. Wel naar het Zwarte Pad Den Haag, GAVI-kavel ten zuidoosten van het Prins Clausplein, TU-wijk in Delft en de Plaspoelpolder in Rijswijk.

In 2024 gaat de HTM met nieuwe trams rijden. Een nieuwe remise zal er echter niet voor 2025 zijn. Er is dus een overbrugging nodig. Het zou dan gaan om tijdelijke voorzieningen van beperkte aard. Daarbij wordt ook naar Leidschendam-Voorburg gekeken. Hier eindigen de trams 2 (ziekenhuis Antoniushove), 6 (Leidschendam-Noord) en 19 (ziekenhuis Antoniushove).

Bij de NS-werkplaats in Leidschendam zijn al 40 opstelplaatsen voor de RandstadRail en de E-lijnmetro naar Rotterdam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter