Juist nu is het belangrijk om gezond te eten en het thuis extra gezellig te maken. Als je daar ook nog de boeren uit de buurt mee helpt, dan snijdt het mes mooi aan twee kanten. Daarom heeft streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude nu een makkelijke service: men bestelt vooraf en haalt de heerlijke streekproducten even snel af. De koeien van onze boeren merken niks van de corona crisis. Die geven nog iedere dag verse melk. En de kippen leggen ook dagelijks hun ei. Omdat de producten van boeren uit te buurt niet ver hoeven te reizen voordat ze op je bord liggen, dragen eerlijke streekproducten nu helemaal bij aan de oplossing.

,,Wij hebben hier puur geluk dat de lekkerste boerenkazen en de beste boter van Nederland allemaal uit het Groene Hart komen. Daar kunnen we nu mooi ons voordeel mee doen”, zegt Gemma Breedijk van Boer en Goed. Zij zette meteen na de uitbraak van het coronavirus een handig formulier op haar website boerengoed.com Daarmee bestellen mensen van te voren en halen ze hun spullen even af als ze toch op de fiets een frisse neus willen halen of even met de auto weg willen.

De winkel is uitstekend bereikbaar en de anderhalve meter afstand houden is geen enkel probleem. ,,Wij waren altijd al gewend om heel hygiënisch te werken en vacumeren alle stukken kaas. Nu reinigen alle klanten bij binnenkomst even hun handen met een speciale gel. Je ziet dat mensen momenteel graag zo kort mogelijk in een winkel zijn en dat werkt hier heel goed. Op je gemak onze prijswinnende kazen proeven komt straks wel weer”, vertelt Breedijk.

Klanten zijn erg blij dat Boer en Goed open blijft nu het La Place restaurant naast de winkel dicht is. ,,Voor ons is het een uitkomst”, zegt Els Kuilboer. ,,Wij zijn al wat ouder en willen voorkomen dat we ziek worden. In plaats van uit eten te gaan, trakteren we onszelf nu regelmatig op een heerlijke kaasplankje.”

Judith Geelen laat haar kinderen even lekker ravotten in de natuurspeeltuin naast de winkel als zij haar bestelling afhaalt. ,,Die jongens moeten hun energie toch ook kwijt nu de scholen dicht zijn. Dit is een welkom uitje voor ons.” Janwillem Beckers uit Den Haag loopt met zes papieren tassen de winkel uit. ,,Onze buren bestellen hier ook en we nemen bij toerbeurt de bestellingen voor elkaar mee”, legt hij uit.

Mensen die niet naar de winkel kunnen komen worden ook geholpen, met bezorging aan huis of een gekoeld pakketje per post. ,,Bel me gerust op, we vinden altijd wel een oplossing”, zegt Gemma Breedijk. ,,Juist nu moeten we elkaar een beetje extra helpen, toch?” De winkel is gevestigd aan het Groene Hartplein in Zoeterwoude.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com