(De provincie Zuid-Holland heeft een compensatieregeling in het leven geroepen voor bedrijven die zijn gedupeerd door de stremming van de hefbrug en de Gouwe bij Boskoop. Ze kunnen 73 procent van hun omzetdaling claimen voor vergoeding. Deze regeling bracht een inwoonster van Leidschendam ertoe Vlietnieuws onderstaande reactie te zenden)

,,Wat een fooi. Ook in onze gemeente hadden ondernemers te maken met de vervanging van de provinciale sluisbruggen, het vervangen van de gladde asfaltlaag en de bolling van het wegdek door veel ongelukken van het Damplein en Damlaan, de reconstructie van de kruising daar en van de rioleringswerken in de Nieuwstraat. En alles niet gecoördineerd en met pauzes na elkaar.

De gemeente stuurde winkeliers een formulier aan het einde van de lange overlastperiode met de mededeling dat ze pas het daarop volgende jaar een verzoek om nadeelcompensatie konden doen met bewijs over hun omzetverlies over die periode. Daar de overlast ruim 1,5 jaar totaal was, een moeilijk verhaal. En geen voorschot op compensatie.

Op het Damplein betekende dit in 2019 een faillissement op eigen verzoek van de kleine buurtsuper van de Marokkaanse meneer Aziz Amahiou die er al 30 jaar zat. Het is voor hem en zijn gezin een persoonlijk drama. We missen hem erg en wensen het nieuwe bedrijf veel succes.

De heer Amahiou werkte 7 dagen per week, maakte lange dagen en had nooit vakantie. Zijn enige uitje was zijn bezoek aan de moskee. Ik heb heel veel respect voor hem en zag zijn liefde voor de medemens. Vaak werd eten meegegeven aan mensen in nood en bleven de bonnetjes nooit terugbetaald achter in de kassalade.

Wethouder Van Eekelen was niet thuis voor de problemen van de langdurende overlast en verwees hem onterecht en zinloos van de gemeente naar de Vof Damcentrum. Als er iemand een bloemetje verdiende en de ondernemer van het jaar 2019 in onze gemeente had kunnen zijn, dan een nominatie van mij achteraf nog voor de 62 jarige heer Amahiou.’’

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com