Mening
Blog: de klikspaan is terug van weg geweest

De maatregelen tegen verdere verspreiding van het corona virus roepen naast begrip, ook vreemde reacties op. Zo zijn de klikkers terug. Mensen die meteen de telefoon of de computer pakken om te melden dat een ander iets verkeerds doet. Dezer dagen worden politie en handhaving regelmatig benaderd met meldingen dat er bijvoorbeeld ergens meer dan 3 mensen bijeen zijn.

Iemand vraagt de politie via twitter om het Sijtwendepark in de avond uren af te sluiten. Nog geen half uur later is dezelfde persoon terug. Nu heeft ze een grote groep kinderen in een zandbak gezien. De  persoon in kwestie is beslist niet de enige die voor ‘overtredingen’ aan de bel trekt.  Nu is het natuurlijk best terecht om hulp te zoeken, wanneer je je in het eigen welzijn -lees gezondheid – bedreigd voelt. Maar om nu speciaal een rondje te gaan wandelen of fietsen om boosdoeners op te sporen en aan te geven gaat wel erg ver. Dan kun je gewoon beter binnen blijven.

Klikken om het klikken is en blijft een slechte gewoonte. Ook in tijden van corona. Hoe was het ook alweer: anderhalve meter afstand en lief zijn voor elkaar?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter