Duizend alleenstaande en kwetsbare ouderen in Den Haag hebben met Pasen een boekje met levens- en ervaringsverhalen van lotgenoten ontvangen. Dit speciale cadeautje ging vergezeld van een maaltijd uit de Participatie Keuken van Ben Lachhab in het World Forum. Hij zet zich tijdens de coronacrisis met vrijwilligers 15 weken lang dagelijks in om voor eenzame ouderen in Den Haag een diepvriesmaaltijd te bereiden.

De boekjes en de maaltijden werden in Leidschenveen-Ypenburg bezorgd door stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal en Liane Wolfert, samensteller van alle ervaringsverhalen en drijvende kracht achter het Aandachtcentrum. Dit centrum is onderdeel van OpenJeHart, dat al enkele jaren actief is in Den Haag voor mensen met een klein sociaal netwerk of mensen die eenzaam zijn. Het vorig jaar opgerichte Aandachtcentrum biedt eenzame mensen op structurele basis telefonische ondersteuning. ,,Vooral nu tijdens de coronacrisis kunnen we mensen in heel Den Haag een luisterend oor bieden”, aldus mantelzorg-expert Liane Wolfert. (foto gemeente Den Haag)

.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com