Nieuws
B&W: Geen kindervluchtelingen halen

B&W gaan zich niet actief inzetten om alleenstaande kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland naar Nederland te halen. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal het gemeenteraadslid Hanneke Dominicus (GroenLinks) in antwoorden op vragen laten weten.

‘Het college van B&W is van mening dat het niet aan gemeenten is om een leidende rol te nemen in het naar Nederland te halen van (een deel van) deze kinderen. Om bij de regering op een dergelijke maatregel aan te dringen, acht het college op dit moment niet opportuun’, aldus Rouwendal.

‘Kinderen die in Nederland worden toegelaten, kunnen ook in onze gemeente worden opgevangen. Het college is uiteraard bereid om in voorkomende gevallen en via de geëigende procedures hieraan medewerking te verlenen’. (illustratieve foto)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com