Nieuws
Meer tram- en busritten

HTM wil in 2021 de frequentie van trams en bussen die Leidschendam-Voorburg aandoen gaan verhogen. Regionaal vervoerder EBS laat daarentegen alles bij het oude als het gaat om de buslijnen via Leidschemdam-Voorburg: 45 (Den Haag CS – Leiden) en 46 (Den Haag CS – Voorschoten). Dat blijkt uit de vervoersplannen van beide ondernemingen die zij bij de Metropoolregio MRDH hebben ingediend. De betrokken gemeenten moeten daar nu op reageren.

Tram 2 gaat gedurende de spits zes keer per uur rijden van en naar Station Laan van Nieuw Oost Indië. Nu is dat vier keer per uur. Op zondag gaat tram 2 zes keer per uur rijden tussen 11 en 12 uur alsmede tussen 17 en 18 uur. Nu is dat vier keer per uur. Reden vormt de zondagopenstelling van winkels. In de zomer van 2021 gaat tram 2 op zaterdag en zondag tussen 11.30 en 18.30 uur vijf keer per uur rijden (nu is dat vier keer).

Tram 3 (RandstadRail) gaat meer spitsritten rijden; de spitsperiode wordt 15.00 tot 19.00 uur. Nu is dat 16.00 tot 18.30 uur. Ook tram 4 (RandstadRail) krijgt meer spitsritten door het oprekken van die periode. De spits begint om 15.00 uur in plaats van 16.00 uur nu.

Tram 6 gaat op zaterdagen vanaf 09.00 uur om de tien minuten rijden. Nu gebeurt dat pas vanaf 10.00 uur. Op zondag gaat deze tram tussen 11.00 en 18.00 uur vijf keer per uur rijden. Nu is dat vier keer per uur. In de zomer gaat tram 6 zes keer per uur rijden tussen 09.00 en 16.00 uur. Op dit moment is dat vijf keer per uur.

Bus 23 krijgt komend jaar een extra rit rond 08.30 uur naar Scheveningen Noord. Op zaterdagen gaat de bus vijf keer per uur rijden tussen 11.00 en 18.00 uur. Nu is dat vier keer per uur. Bus 26 (Station Voorburg – Den Haag HS – Kijkduin) gaat tussen 15.30 en 18.00 uur drie maal per uur rijden tussen Station Voorburg en Leyenburg. De periode is anderhalf uur korter dan dit jaar het geval is.

Tram 19 wordt zo snel als mogelijk doorgetrokken naar Delft Campus Zuid.

De gemeenten hebben tot 5 juni om op de plannen te reageren. Ze moeten dat doen bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Die beslist uiteindelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com