Nieuws
B&W hebben wensen inzake openbaar vervoer

B&W hebben zeven wensen inzake het openbaar vervoer geformuleerd. Dit in reactie op de vervoersplannen 2021 die HTM en EBS (regionaal vervoer) aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) hebben voorgelegd.

De wensen van B&W zijn:

– Inzichtelijk maken of, en zo ja op welke wijze, de coronacrisis effect heeft op de Vervoerplannen 2021,

– Beraad over maatwerkvervoer in de gebieden waar een reguliere buslijn onrendabel is (bijvoorbeeld in Leidschendam Zuid) opdat het openbaar vervoer beter bereikbaar en toegankelijk is voor een ieder,

– Om de bereikbaarheid van Leidschendam Zuid te verbeteren, moet er een extra tramhalte Overgoo komen op de lijn van tram 19,

– Bij tram 6 moeten er tot aan de halte Dillenburgsingel in Leidschendam-Noord lage vloertrams worden ingezet,

– HTM moet snel op elektrische bussen overschakelen,

– De Mall of the Netherlands moet vanaf de opening dit najaar goed bediend worden voor het openbaar vervoer. Een goede monitoring en waar nodig tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen zijn nodig. Daarnaast moet onderzocht worden of (zelfrijdende) shuttlebusjes tussen station Mariahoeve en de Mall mogelijk zijn. Als dit wordt gerealiseerd, moet die voorziening opgenomen worden in de reisinformatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com