B&W zijn voor de invoering van gezins- en groepsarrangementen in het openbaar vervoer maar dan wel alleen in de daluren. Bovendien mag er geen negatief effect door ontstaan op de inkomsten van het openbaar vervoer.

Dat blijkt uit een reactie op voorstellen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om het tarief in het openbaar vervoer te gaan gebruiken als middel om meer reizigers te trekken.

B&W zijn voor het optrekken van de tarieven in de regio Rotterdam die nu lager zijn dan in de regio Haaglanden. Daarnaast zou het basistarief in het openbaar vervoer omhoog kunnen mits het geld besteed wordt aan verbetering van het vervoer zelf en de klant dat ook merkt.

In een ‘dalkorting’ of ‘spitsheffing’ zien B&W niets. Net zo min als speciale regelingen voor ouderen of minima. Dat regelen de gemeenten zelf wel, aldus B&W.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com