Van dinsdag 28 april 20.00 uur tot en met maandag 8 juni 05.00 uur wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting van de kruising Binckhorstlaan-Maanweg. Tijdens de werkzaamheden is de kruising volledig afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Het gaat om het deel van de Binckhorstlaan tussen de Junostraat, Overburgkade/Corbulokade en de Maanweg. Fietsers en voetgangers kunnen via een veilige route langs het werk. Alle woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Sinds 2019 krijgt de Binckhorstlaan stap voor stap een nieuwe inrichting zodat de Rotterdamsebaan er straks naadloos op aansluit. Het laatste deel van de Binckhorstlaan dat aangepakt wordt, is de kruising Binckhorstlaan-Maanweg. De huidige T-splitsing verandert dan in een volwaardige kruising met een aansluiting voor Binck Eiland, een plek waar inmiddels een flink aantal nieuwe woningen zijn. In de 6 weekse afsluiting wordt er gewerkt aan kabels en leidingen, nieuwe verkeerslichten en de programmering daarvan, nieuwe fiets- en voetpaden en natuurlijk het asfalteren en belijnen van de kruising.

Doorgaand autoverkeer tussen de A12, de Neherkade en het centrum rijdt via de normale route: Neherkade, Binckhorstlaan, Supernovaweg en Regulusweg. Verkeer tussen het centrum van Den Haag en Voorburg wordt omgeleid via de Rijswijkseweg, Haagweg, Geestbrugweg en Prinses Mariannelaan.
Bestemmingsverkeer in de Binckhorst wordt omgeleid via de Binckhorstlaan, Zonweg, Melkwegstraat en Maanweg. Op de Jupiterkade en Junostraat geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer naar de Jupiterkade rijdt via de Binckhorstlaan de ventweg op en rijdt vervolgens via de Junostraat weer terug naar de Binckhorstlaan.

Voor fietsers en voetgangers is de kruising Binckhorstlaan-Maanweg niet afgesloten. Voor hen wordt een veilige route langs het werkterrein aangelegd. Voor meer informatie over het project Rotterdamsebaan en de werkzaamheden, kijk op www.rotterdamsebaan.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com