B&W moeten gaan bepalen in welke wijken woningsplitsing wel en niet is toegestaan en, indien het wel is toegestaan, onder welke voorwaarden. Dat heeft het VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel gezegd.

Met haar uitspraken wijzigt het raadslid haar eerdere standpunt. In vragen aan B&W over woningsplitsing die zij begin februari stelde repte de VVD-politica nog over middelen om woningsplitsing te voorkomen. Concreet noemde zij een meldplicht om ‘tijdig te kunnen ingrijpen’.

Op 3 maart liet wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad weten dat hij beleid rondom het splitsen van woningen nodig achtte. ‘Het invoeren van een vergunningenregime voor het splitsen van woningen naast de reguliere omgevingsvergunningplicht voor de toetsing aan bouwkundige en (brand)veiligheidseisen acht het college van B&W daarom wel noodzakelijk’.

Vlietnieuws bericht regelmatig over woningsplitsingen in Leidschendam-Voorburg. Bestaande huizen worden dan in meerdere appartementen verdeeld die afzonderlijk worden verhuurd of verkocht. Daardoor wordt ondermeer de leefbaarheid in de straat/buurt aangetast.

Begin maart startten inwoners van Voorburg-Noord een petitie tegen woningsplitsing in hun wijk. Daar staan inmiddels 150 handtekeningen onder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com