Nieuws
Mall kost 620 miljoen euro

De rekening voor de ombouw en uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage naar Mall of the Netherlands is opgelopen naar 620 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag 2019 van eigenaar Unibail Rodamco Westfield (URW).

De Mall krijgt 87.155 vierkante meter winkeloppervlak. Er komen zo’n 230 winkels. De opening is voor dit najaar voorzien. URW denkt vooral klanten te trekken uit de omliggende regio waarin 2,9 miljoen mensen wonen.

Naast de Mall heeft URW nog drie winkelcentra in Nederland: Citymall Almere, Stadshart Amstelveen en Stadshart Zoetermeer. In totaal trokken de vier centra vorig jaar 27,8 miljoen bezoekers. De netto huurinkomsten voor URW waren 62,4 miljoen euro; ruim 3 miljoen euro meer dan in 2018.

De Nederlandse tak van URW maakt drie procent van de omzet van het bedrijf uit. De gemiddelde winkelhuur beloopt 252 euro per vierkante meter. URW investeerde vorig jaar 128,5 miljoen euro in Nederland. De waarde van de vier winkelcentra wordt op 1,6 miljard euro geschat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com