Activiteiten
Lokale voetbalclubs in de startblokken

Met het kabinetsbesluit dat er weer georganiseerd gesport mag worden in de hand, bereiden de lokale voetbalclubs zich voor op een hervatting van tenminste trainingen vanaf dinsdag 28 april.

‘Forum Sport mag onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht’, aldus voorzitter Jan Nederlof.

‘De gemeente heeft een belangrijke rol in het herstarten van de voetbalactiviteiten. Zij bepaalt de kaders waarbinnen we moeten acteren. Forum Sport heeft een dagelijks contact met de gemeente en heeft ook intensief contact met de andere voetbalverenigingen in onze gemeente. Wij wachten met belangstelling de berichten af en zullen ons daar uiteraard aan houden’.

‘Forum Sport is met alle jeugdcoördinatoren, trainers en verenigingsmanagers aan de slag gegaan om vanaf 28 april een goed en vooral veilig trainingsschema/programma samen te stellen. Ook wordt onderzocht of we, in samenwerking met de Stichting Sport en Welzijn, op bepaalde momenten in de week sportactiviteiten kunnen organiseren voor kinderen uit de buurt die geen lid zijn van Forum Sport’.

Bij RKAVV volstaat men met de mededeling dat de jeugd weer mag trainen. ‘We zijn dan ook gelijk met alle jeugdcoördinatoren en trainers aan het werk gegaan om vanaf 28 april een goed en vooral veilig trainingsschema samen te stellen’.

Het bestuur van de VV Wilhelmus komt met deze verklaring: ‘Uit de vele positieve reacties van de afgelopen dagen zien we dat iedereen staat te popelen om de activiteiten op Wilhelmus weer op te pakken. Op dit moment is Wilhelmus druk in overleg met de gemeente of en zo ja onder welke voorwaarden Wilhelmus weer gefaseerd open kan gaan’.

‘Als vereniging zetten wij nu in op een start op woensdag 6 mei. Waarom dan pas zult u zich wellicht afvragen. Wilhelmus kan daarop als volgt antwoord geven: Wij zijn blij met de mogelijkheid die aan onze leden wordt geboden om onze jeugd weer de mogelijkheid te geven om te voetballen. Een herstart willen wij niet halsoverkop opstarten. De veiligheid voor spelers, trainers en vrijwilligers staat hierbij voorop. Daarnaast speelt nog dat er afstemming moet plaatsvinden met de gemeente Leidschendam Voorburg. De herstart zal uitgewerkt moeten worden en dit is een zorgvuldig proces’.

SEV meldt dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om de jeugd weer te laten sporten, mits goed georganiseerd en beheersbaar. ‘SEV is in samenwerking met jeugdtrainers en wedstrijdsecretarissen direct aan de slag gegaan om vanaf 29 april een goed en vooral veilig trainingsschema/programma samen te stellen, voor alle teams. In principe is het huidige trainingsschema daarbij leidend’.

Bij Stompwijk’92 reageert het bestuur zo: ‘Het bestuur van Stompwijk ’92 zal op voorhand trainers en begeleiders om hun mening vragen hoe zij aankijken tegen deze situatie en welke problemen ze verwachten. Het bestuur wil op voorhand benadrukken de geldende maatregelen in acht te nemen als het moment daar is dat er door deze groep leden weer gesport mag gaan worden’.

‘Als het bestuur de informatie van de gemeente heeft ontvangen zal het bestuur in overleg gaan hoe wij verdere invulling kunnen gaan geven aan deze situatie. Wij proberen daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met de gevoelens die leven in onze samenleving en wellicht ook bij onze trainers en vrijwilligers. Wij zullen waar wij kunnen onze bijdrage leveren maar willen dit wel op een georganiseerde en weloverwogen manier aanbieden’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter