Bij aansluiting Leiden-West in de RijnlandRoute (Plesmanlaan N206/ A44) worden  gedurende vier avonden/nachten de liggers voor het nieuwe viaduct geplaatst. De werkzaamheden zijn afgelopen nacht gestart en lopen tot en met vrijdag 1 mei. Het werk start om 20.00 uur en is om 06.00 uur afgelopen. De Plesmanlaan/N206 blijft open voor verkeer, echter in beide richtingen (Leiden/Katwijk) is in de nachtperiode één rijstrook minder beschikbaar.

In de schacht bij de A4 de voorbereidingen getroffen voor het boren van de tweede tunnelbuis. Eind januari is tunnelboormachine Gaia aangekomen in de ontvangstschacht bij de Stevenshof, en in de afgelopen maanden voor de tweede keer opgebouwd in de startschacht. In de komende weken wordt er uitgebreid getest. Als alle tests naar tevredenheid zijn uitgevoerd, start men naar verwachting in mei met boren. Het boren duurt ongeveer vijf maanden, echter op dit moment is niet duidelijk hoeveel impact het coronavirus zal hebben op de planning.

Bij de oostelijke tunneltoerit van de Rijnland Tunnel wordt op dit moment een waterkelder gebouwd. Er komen drie waterkelders in totaal: twee bij beide tunnel toeritten en een op het diepste punt van de tunnel. De waterkelders zijn nodig om het regenwater op te vangen dat via de in- en uitritten de tunnel instroomt. Van hieruit wordt het water weg gepompt. Bij de waterkelder komen ook een technische ruimte en de toegang tot de kabelkoker, in het geval er onderhoud aan kabels en leidingen moet worden uitgevoerd. Op de foto zijn de drie meter hoge muren van de waterkelder te zien. Hier bovenop komt straks de rijvloer. (foto Rijnland Route)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com