Activiteiten
Verwarring rond sporten op sportparken

Ondanks de aankondiging dat de buitensportparken 29 april weer open zouden gaan voor jongeren onder 19 jaar, bleek zulks niet het geval. De terreinen van Forum Sport en de VV Wilhelmus bleven dicht, net als die van EHC en VEO. Sportpark Kastelenring (SEV en RKAVV) was daarentegen open, zo ook de accommodatie van VCC cricket.

Desgevraagd laat een woordvoerster van de gemeente weten dat sportverenigingen eerst een aanvraag moeten doen om weer open te gaan. Na beoordeling door de gemeente is het ‘aan de sportverenigingen zelf om te kijken wanneer zij starten met hun activiteiten. Wellicht dat de meivakantie invloed heeft op het startmoment van sommige sportverenigingen’.

Op de sportparken mag volgens de gemeente ‘alleen door een vereniging een activiteit georganiseerd worden’. Het met vrienden een balletje gaan trappen is niet toegestaan. Dit in weerwil van een uitspraak van premier Mark Rutte die het bij het versoepelen van de sportregels voor de jeugd tot en met 18 jaar had over ‘onderlinge potjes’, die werden toegestaan.

‘De versoepelde maatregelen gelden voor activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar en voor kinderen van 13 t/m 18 jaar (met 1,5 meter afstand) georganiseerd door een vereniging’, meldt de woordvoerster. ‘Het organiseren van sportactiviteiten in parken en op speelvelden in de openbare ruimte is niet toegestaan’, zo voegt zij daaraan toe.

Bij AV Sparta is men bezig met een herstart van trainingen. Hockeyvereniging Cartouche start daarmee vanaf 4 mei. Op tennispark Overdam wordt ook nagedacht over de hervatting van activiteiten voor de jeugd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com