Mening
Blog: Leg het maar uit aan de kinderen voor de dichte hekken

Donderdagmiddag. Voor de hekken van sportpark ’t Loo in Voorburg hangen groepjes kinderen rond. Vanochtend hebben ze in de krant toch grote foto’s van sportvelden vol vrolijke leeftijdsgenoten gezien? Waarom is er dan niemand en zitten de hekken op slot? Het zou te makkelijk zijn om de schuldige te zoeken in de groep vrijwilligers van de diverse clubs. Die weten niet goed wat ze met de situatie aan moeten en kijken verwachtingsvol naar het gemeentehuis.

Dat is echter dicht. De burgemeester speelt thuis op zijn orgel en maakt wat suffe filmpjes. De wethouder van sport blijkt vooral druk met het twitteren van het feit dat ze oranje nagels had. Waarschijnlijk is ze nu in de weer die kleur te vervangen door het door haar geliefde rood. Waar zijn de professionals dan? De rijk gesubsidieerde clubs Woej en SenW? Ook thuis. Kennelijk is de verbouwing nog niet klaar. En dan kan die Rutte wel roepen dat de kinderen naar buiten mogen, wat moeten wij dan? Bellen naar een van de ambtenaren? Het telefoonnummer op het stadskantoor leidt naar een antwoordapparaat. Dat luistert geduldig. Maar reageren, ho maar.

Als welwillend burger houd je je hart vast bij zoveel bestuurlijk onbenul. Waar is het filmpje van de burgemeester, op anderhalve meter van spelende kinderen?  Waar de tweet van de wethouder waarin ze victorie kraait? Waar zijn de ronkende PR-berichten van SenW? Wie het weet mag het zeggen. En uitleggen aan de kinderen voor die gesloten hekken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com