Door de verandering van het klimaat komen hoosbuien steeds vaker voor, vooral na een extreem droge en warme periode. Om overlast door hevige regenval te beperken, neemt de gemeente maatregelen. Zo wordt op dit moment in de groenstrook achter de Oude Bleijk in Leidschendam een wadi aangelegd. Wadi’s (Water Afvoer Drainage Infiltratie) dienen voor het afvoeren van overtollig regenwater. Bij droog zonnig weer is de wadi een laaggelegen zone in het gras. Bij zware regenval vult de wadi zich met het overtollige regenwater dat van de straat komt.

Half april is gestart met de aanleg van de wadi. Tevens wordt een deel van de rijweg voor de woningen van de Oude Bleijk herstraat. In deze woonwijk kunnen –bij zware regenval- de putjes en het bestaande riool overtollig regenwater niet voldoende afvoeren. Daardoor blijft water op straat staan, wat kan leiden tot overlast. Door het herstraten kan overtollig regenwater van de Oude Bleijk en De Schans afstromen naar de wadi. Die voert het water vervolgens af naar de achterliggende sloot.

Tijdens de werkzaamheden blijft de kruising De Schans / Oude Bleijk open voor het verkeer. Een deel van de woningen aan de Oude Bleijk is gedurende een korte periode alleen te voet bereikbaar en er kan tijdelijk niet voor de woningen geparkeerd worden. Bewoners zijn daarover geïnformeerd. De verwachting is dat de straatwerkzaamheden en de wadi half mei gereed zijn. (foto gemeente Leidschendam-Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com