Nieuws
Camera’s op Fluitpolderplein

Er zijn twee camera’s op het Fluitpolderplein in Leidschendam geplaatst. Die blijven daar minstens een jaar staan. Dat hebben B&W bekend gemaakt.

Op en rond het plein is recent enkele malen brand gesticht. Ook bleek het een verzamelplek voor jongeren. Bij een optreden van de politie werden onlangs vier jongeren ‘s nachts op het plein aangehouden.

Volgens B&W krijgt de politie met regelmaat meldingen over het Fluitpolderplein. Maatregelen die tot nu toe zijn genomen om de toestand op het plein te verbeteren hebben niet genoeg geholpen. Dus is het aanbrengen van camera’s noodzakelijk.

Bij de plaatsing wegen de belangen van openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten alsmede de veiligheid zwaarder dan het individuele belang van de burgers (bescherming van de persoonlijke levenssfeer), aldus B&W.

De camera’s maken non stop, 24 uur per dag, opnamen. De beelden worden ten hoogste 28 dagen (4 weken) opgeslagen. Beelden die niet nodig zijn voor een onderzoek door de politie worden na die termijn gewist. De beelden worden alleen door de politie bekeken. Justitie is akkoord met het cameragebruik op het Fluitpolderplein.

Afgelopen nacht was het in de buurt opnieuw raak: aan de Burgemeester Keijzerlaan in De Heuvel/Amstelwijk werd een geparkeerde auto door onbekenden in brand gestoken. De wagen brandde geheel uit. De gealarmeerde brandweer kon dat niet voorkomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com