Nieuws
Burgemeester beschuldigt ‘groepen jongeren’

Groepen jongeren zitten achter de recente golf van autobranden in de wijken Prinsenhof, De Heuvel en Amstelwijk. Op deze groepen hebben de autoriteiten ‘zicht’. Getracht wordt hen via de politie, jongerenwerk en het bestuur van de moskee El-Tawheed aan de Zilvermeeuwlaan tot inkeer te brengen.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar gezegd in een reactie op de autobranden. Hij noemde dit fenomeen ‘bizar’. Alle branden zijn nog in onderzoek. ‘Wij willen de daders pakken’, aldus de burgemeester. Er wordt in de betrokken wijken extra gesurveilleerd en er zijn camera’s neergezet op het Fluitpolderplein.

Tigelaar erkende dat de bewoners van de betrokken wijken zich onveilig voelen. Op social media wordt al opgeroepen tot de vorming van een burgerwacht en een knokploeg op de jongeren aan te pakken. Er wordt een relatie gelegd tussen het handelen van de jongeren en de ramadan. ‘Overdag slapen, ‘s nachts rotzooi trappen’.

De burgemeester gaf toe dat het vooral na middernacht in de betrokken wijken onrustig wordt als er ‘groepen jongeren’ op straat komen. Woordvoerders van GBLV, VVD en CDA hebben hun afschuw over de gebeurtenissen in Leidschendam uitgesproken en vragen om maatregelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com