De CO2-uitstoot van het verkeer en vervoer in Zuid-Holland zal in 2025 twaalf procent minder zijn dan nu het geval is. Dat komt door maatregelen die de EU, Nederland, de provincie Zuid-Holland, gemeenten, bedrijven en inwoners al hebben genomen. De uitstoot moet echter met 30 procent omlaag. Er moeten dus aanvullende maatregelen genomen worden.

Dat heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), waarin 23 gemeenten waaronder Leidschendam-Voorburg samen werken, bekend gemaakt. De volgende stap is het verkennen van nieuwe kansen voor duurzame mobiliteit. Zo onderzoeken gemeenten hoe zwaar materieel schoner kan rijden, bijvoorbeeld de vuilnis- en de veegwagens van de schoonmaakdiensten in de gemeenten.

Ook valt er nog winst te halen als het gaat om stadslogistiek. 22 Gemeenten in de regio tekenden al eerder de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek en spraken af om anders om te gaan met de bevoorrading van stadscentra en het afleveren van pakketten en andere diensten.

Deelmobiliteit is ook een thema waar verschillende gemeenten mee experimenteren. In sommige wijken is een eigen auto voor de deur straks minder vanzelfsprekend. U gaat met het openbaar vervoer of de fiets en als u een auto nodig hebt, dan is er de deelauto.

Martina Huijsmans (MRDH): ,,Uiteindelijk willen we allemaal dat het verkeer helemaal géén uitstoot meer veroorzaakt. Alleen zo creëren we een gezonde leefomgeving voor de inwoners van onze regio, nu en in de toekomst.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com