Nieuws
Onderhoud waterafvoer parkeergarages

Boven de parkeergarages van Bellinistraatje en Leon Carvallostraatje in Voorburg zijn tegels met waterdoorlatende voegen aanwezig en langs de gevels lopen goten. Regenwater gaat via de voegen en goten en stroomt daarna door open ruimten tussen de tegels en het dak van de parkeergarage’s naar ontvangstputjes. Door slib, plantenresten en overige vervuiling, zijn de voegen tussen de tegels, de goten en ruimten onder de tegels vuil geworden. Ook is op diverse plekken sprake van mosgroei. Om wateroverlast te voorkomen is onderhoud nodig.

Vooraf is de werkwijze van het onderhoud afgestemd met de betrokken Verenigingen van eigenaren (VvE’s) van de bewoners die het gebruik en beheer hebben van parkeergarages waarop de verharding van de gemeente aanwezig is. Er is een gezamenlijk locatiebezoek gedaan met de betrokkenen in het bijzijn van de aannemer om zo een beeld van de situatie te krijgen. De uiteindelijke actie van de gemeente om te reinigen, is bij de VvE’s zeer positief ontvangen.

Het reinigen gebeurt door eerst met een hoge drukreiniger de voegen tussen de tegels schoon te maken. Na het verwijderen van een rij tegels wordt de ruimte onder de tegels met hoge druk gereinigd. Op de uitvoering ontvangt Stadsbeheer positieve reacties. De inschatting is dat de werkzaamheden 3 weken zullen duren. Daarna is het zorg om regelmatiger te reinigen dan in het verleden is gedaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com