Voetbalvereniging V.V. Wilhelmus hervat morgen, woensdag 6 mei, de  trainingen. Dit ondanks het  feit dat de vereniging niet op een lijst stond die de gemeente op 30 april verspreidde met verenigingen die toestemming hadden om de jeugd tot en met 18 jaar weer te laten gaan trainen.

Op vrijdag 24 april zond wethouder Nadine Stemerdink de verenigingen een brief over het weer mogen gaan sporten. Voordat ze dat mochten gaan doen moesten ze wel een checklist en vragenlijst invullen. Na beoordeling door de gemeente kwam er dan groen licht.

Het kabinet stond het hervatten van het sporten (trainen) voor jeugd toe per 29 april. Binnen de gemeente werd die termijn echter niet gehaald. Twaalf verenigingen en vijf scoutings kregen pas op 30 april een goedkeurend bericht van de wethouder.

Op de vraag hoe het kan dat de VV Wilhelmus op 6 mei start zonder toestemming laat een woordvoerster weten dat de club die toestemming wel heeft. Op de vraag waarom de vereniging dan niet op de lijst van 30 april stond komt de reactie dat die lijst elke dag wordt aangevuld.

Een weerwoord blijft achterwege bij de vraag hoe het dan mogelijk was dat de VV Wilhelmus al op 28 april de achterban via de site meedeelde op 6 mei te willen gaan starten: was de vereniging voorbarig of was de lijst die de gemeente op 30 april verspreidde niet volledig?

De VV Wilhelmus roept jongeren overigens op zich te melden voor selectietrainingen. De club heeft de ambitie om met het 1e elftal(zondag) door te groeien naar de 1e klasse met een team dat voornamelijk bestaat uit spelers die uit onze eigen jeugdopleiding komen. Om deze doelstelling te behalen is het noodzakelijk dat we met onze jeugdteams naar divisie niveau groeien. Hiervoor kunnen wij nog enkele jongens of meisjes gebruiken die uitkomen in de categorieën JO13.1 t/m JO19.1. De JO13.1 komt volgend seizoen uit in de 3de divisie, de JO14.1 in de 4de divisie en de JO15.1 t/m JO19.1 zullen komend seizoen uitkomen in de Hoofdklasse of in de 4de divisie.

‘Heb jij al ervaring op minimaal Hoofdklasse niveau en wil jij graag komen spelen bij Wilhelmus dan nodigen wij je van harte uit om je aan te melden voor deze selectietrainingen. Wanneer zijn de trainingen? Op dit moment zijn wij druk bezig met het maken van het trainingsschema voor de maanden mei, juni en juli. Er zal voorlopig 4 keer per week worden getraind door elk selectieteam (normaliter trainen de selectieteams drie keer per week) vanaf woensdag 6 mei. Zodra er een definitief trainingsschema is zal deze met jou direct worden gedeeld’.

Aanmelden kan bij het Hoofd Opleiding Wesley Verschoof: hoofdopleidingbovenbouw@vvwilhelmus.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter