Mening
U zegt het maar: ‘Mall Transferium Forepark’.

‘Soms beleef je een zeldzaam moment waarin verschillende problemen in een flits samensmelten tot een integrale oplossing. Een Aha-erlebnis en een ei van Columbus ineen! Ik had zo’n moment al rijdend op de Noordsingel in Leidschendam terwijl ik een lange rij auto’s passeerde die braaf stonden te wachten voor de afslag van de Mall. Ze pasten niet allemaal in het voorsorteervak en we weten allemaal wat de toekomst voor de verkeerssituatie rond de Mall in petto heeft.

En ineens zag ik het voor mij: ‘Mall Transferium Forepark’. Een futuristische glazen terminal naast de snelweg waar duizenden bezoekers gratis overdekt hun auto kunnen parkeren en daarna overstappen in de shuttletram die elke 3 minuten (of minder in de spits) heen- en weer pendelt naar het hart van de Westfield Mall of the Netherlands.

Wat wordt daarmee gewonnen? Allereerst gaat de druk van de parkeerbehoefte bij de Mall zelf omlaag. Vanzelfsprekend bereik je hier niet de doelgroep mee die het liefst nog de auto zou nemen om naar de WC te gaan, maar het kan een belangrijk verschil maken. Wanneer het transferium in de stijl van de Mall wordt gebouwd heeft Westfield-Unibail-Rodamco ook nog eens een zichtbaar icoon langs een van de drukste verkeersaders van de Randstad:  permanente reclame!

Dan hebben we nog de wat sukkelige halte Forepark van RandstadRail lijn 19 en natuurlijk ook lijn 19 zelf. Deze komt vast niet voor in het linkerrijtje van meest rendabele Haagse tramlijnen. En als uitsmijter de lopende discussie over de extra Oeververbinding over de Vliet die de gemoederen in de gemeente flink doet oplopen. De upgrade tot transferium zal een boost geven aan de aantrekkelijkheid van lijn 19 als geheel, halte Forepark zal minder doen denken aan een decor van een treurige film en wellicht kunnen er heel wat infrastructurele maatregelen weer terug in de spreekwoordelijke ijskast.

Politiek Leidschendam-Voorburg: kom er maar in en spreek je uit. Ik hoef geen bedankje of naamsvermelding. Nou ja, wellicht een tegeltje in de muur van het Transferium. Een uitnodiging voor de feestelijke opening wordt ook zeer gewaardeerd’ .

(Paul de Goede)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com