Nieuws
Vragen over lokale coronamaatregelen

GroenLinks wil van B&W nadere informatie over het feit dat door de coronacrisis getroffen ondernemers niet binnen 4 weken steun krijgen op basis van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo). Gemeenteraadlid Hanneke Dominicus wil weten hoeveel ondernemers getroffen zijn. Volgens haar is de stelling van B&W dat er toch een wettelijke termijn van acht weken geldt, onjuist.

Voorts vraagt het raadslid zich af waarom ondernemers die hun geld niet binnen een maand krijgen zelf om een voorschot moeten vragen en de gemeente dat niet automatisch uitkeert. Ook wil zij weten of de gemeente al extra ambtenaren aan de Tozo heeft gezet om er voor te zorgen dat de behandeltermijn van 4 weken wel wordt gehaald en achterstanden worden weggewerkt.

D66 wil dan weer weten hoeveel wijkverenigingen gebruik hebben gemaakt van het gemeentelijk aanbod om drie maanden geen huur te hoeven betalen. Gemeenteraadslid Charlotte Bos vraagt om welk bedrag het in totaal gaat en wat de gemeente gaat doen als de crisis aan blijft houden en de wijkverenigingen de huur nog steeds niet kunnen voldoen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter