Activiteiten
Nationale carillon estafette zaterdag in Voorburg

De BV Nederland staat stil. Het culturele leven ligt plat. Alle concerten zijn gecanceld. Toch klinkt er in de verte nog livemuziek in de openbare ruimte. Woensdag 1 april startte  in Enschede de tweede fase van de nationale carillon-estafette, waarmee de beiaardiers van Nederland met zo’n honderd bespelingen 75 jaar vrijheid vieren. In Voorburg komt de estafette langs op zaterdag 9 mei. Beiaardier, Gerda Peters, zal die dag van 14.00-15.00 uur een concert geven  op het carillon in de toren van Oude Kerk aan de Herenstraat. Tijdens dit concert zal een speciaal voor dit carillon en deze gelegenheid gecomponeerd werk van Rens Tienstra in première gaan: Passacaglia e Fuga over Da Pacem, Domine. De tuin en straten rondom de Oude Kerk in Voorburg zijn de beste plaatsen om te luisteren maar houd gepaste afstand van mede luisteraars.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com