Nieuws
De zoveelste autobrand

Afgelopen nacht was het opnieuw raak in Leidschendam. Aan de Veurse Achterweg te hoogte van het Fugrokantoor staken onbekenden een daar geparkeerde bestelbus in brand. De gealarmeerde brandweer kon de wagen niet meer redden. Het is  de negende auto die in een tijdsbestek van twee weken in Leidschendam in vlammen is opgegaan. En de tweede op de Veurse Achterweg.

De gemeente heeft een verklaring over de onrust in Leidschendam uitgegeven. Die luidt: ,,Het is onrustig in de Prinsenhof en omgeving. Bewoners maken zich zorgen en voelen zich bedreigd omdat er ’s avonds en ’s nachts groepen jongeren rondlopen, auto’s in brand worden gestoken, graffiti op muren wordt gesproten en recent zijn ruiten van de bibliotheek ingegooid. Daarom neemt de gemeente samen met samen met de casemanagers van de gemeente, jongerenwerk, vrijwilligers van de Moskee, buurtpreventieteam en de politie extra maatregelen.

• Er zijn camera’s geplaatst op het Fluitpolderplein
• Jongerenwerkers van Sport & Welzijn zijn ’s avonds aanwezig in de wijk om jongeren aan te spreken
• Medewerkers van de gemeente zijn op straat gedurende de avond en nacht
• Vrijwilligers uit de moskee zijn aanwezig om contact te leggen met de jongeren en aan te spreken
• Er wordt een integrale persoonsgerichte aanpak opgesteld voor jongeren die veelvuldig in beeld zijn
• Er is extra inzet van politie en er kan snel extra politie komen bij acute situaties
• Minderjarige jongeren die een boete ontvangen worden doorverwezen naar Halt en volgt er een gesprek met hun ouders
• Meerderjarige jongeren die een 3e boete ontvangen worden doorgeleid naar de rechter en is snelrecht van toepassing

De burgemeester is in de wijk geweest heeft met een aantal bezorgde bewoners van de wijk gesproken. Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Heeft u zorgen die u wilt delen met de burgemeester? Meldt u dan aan voor het telefonisch spreekuur. Dat kan door uw naam, telefoonnummer en onderwerp van gesprek te mailen naar: BestuurssecretariaatLV@lv.nl

Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de daders vertellen, dan komt de politie direct in actie. Ook als u informatie of (video)beelden heeft van de brandstichtingen, komt de politie graag met u in contact. Uw informatie kan helpen in het onderzoek. Neem contact op via 0900 – 8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter