Mening
U zegt het maar: Geen verhoging HTM-tarief

De Coronacrisis treft velen. Veel mensen hebben er last van dat ze niet naar familie of vrienden kunnen die niet in de nabije omgeving wonen. Of dat ze bijvoorbeeld een dagje uit kunnen naar een dierenpark. Dat is geen luxe na zo lang binnenshuis te hebben moeten vertoeven.

Dat zijn met name mensen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer. Vaak zijn dat mensen die niet zo draagkrachtig zijn dat zij zich een auto kunnen veroorloven. Wat schetst de verbazing: de gemeente Den Haag ‘vreest’ dat de tarieven van de HTM omhoog moeten. ‘Vreest’ betekent: de tarieven gaan omhoog. Niet alleen de gemeente Den Haag zal dat doen bij de HTM, ook andere vervoersmaatschappijen zullen de prijzen verhogen.

De steun aan bedrijven is aan grote willekeur onderhevig. Ik hoef ze u niet op te noemen. Minder willekeurig zou steun aan openbaarvervoerbedrijven zijn, zodat minder kapitaalkrachtige mensen ook vrijheid van bewegen hebben en houden. Anders zijn het weer de zwakste schouders die de lasten mogen dragen.

Het reizen met het OV is voor vele mensen noodzaak om verder dan hun eigen omgeving te kunnen komen. Dagjes uit met het gezin of met je partner of vriend of vriendin zijn geen luxe. Dat zijn de krenten uit de pap die noodzakelijk zijn voor mentale gezondheid.

Daarom roep ik de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg op om hier gericht aandacht voor te vragen: geen verhoging van de tarieven van de HTM. U zult velen uit onze gemeente ermee helpen.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com