Nieuws
Vanuit huis toch naar de Japanse Tuin

De Japanse Tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. Maar de tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin maar acht weken in het jaar geopend. Vanwege de coronacrisis zal dat dit jaar pas in het najaar zijn, en niet ook in het voorjaar zoals gewoonlijk. Daarom heeft de gemeente Den Haag dit keer een unieke video laten maken voor alle bewoners om toch vanuit huis mee te genieten.

In het voorjaar is de Japanse Tuin erg mooi door de uitbundige bloei van kersenbomen en exotische heesters. In het najaar door de tere herfstkleuren en het vallend blad met hun mooie tekening. Maar eigenlijk is de tuin het hele jaar door mooi. Toch kan de tuin niet vaker open.

Vanwege zijn kwetsbaarheid is de tuin maar een aantal weken per jaar geopend. Met veel publiek slijten de smalle paadjes en de daaraan grenzende moslaag anders te snel. Vanwege de coronamaatrgelen gaat de tuin dit voorjaar niet open. Als de maatregelen het toelaten, openen de deuren op 10 oktober.  De Japanse Tuin is via deze link te bezoeken:   https://www.youtube.com/watch?v=nejgkNxIyhs&feature=youtu.be (Foto: Jurriaan Brobbel/Gemeente Den Haag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com