Nieuws
Nieuwe documentaire over Anton’s rijdende winkel

Op zaterdag 16 mei zendt TV West de documentaire ‘Een beetje te gek allemaal’ uit op TV West en online. In deze documentaire rijden we opnieuw mee met de rijdende winkel van Anton van Leeuwen die al jaren een begrip is in Leidschendam-Voorburg. Hoe gaan Anton en zijn klanten, die veelal op leeftijd zijn, om met deze coronacrisis? De documentaire ‘Een beetje te gek allemaal’ is zondag 16 mei vanaf 17.00 uur te zien op TV West en online via de WestApp en Omroepwest.nl.

Na 7 jaar lift filmmaker Tijmen van Vlier opnieuw een aantal weken mee met Anton in zijn rijdende winkel door de straten van Leidschendam-Voorburg. Dit keer is de corona-crisis de aanleiding. Een groot deel van de klantenkring van Anton is op leeftijd en behoort tot de risicogroep. Hoe gaat Anton daar mee om?  De klanten kunnen slechts één voor één de bus in. Sommigen wachten zelfs liever bij de deur en geven het boodschappenlijstje aan Anton die vervolgens de tassen vult. Voor veel van de klanten is het een uitkomst dat Anton nog langs weet te komen. “ De tijd van een bezoek aan de winkel is voorbij”, vertelt een van zijn klanten met een vermoeide glimlach op haar lippen.

Anton wast zijn handen als nooit te voren en een rood wit gestreept afzetlint in de bus bewaakt de afstand tussen de klant en winkelier bij het afrekenen. In ‘Een beetje te gek allemaal’ schetst Tijmen van Vlier op realistische wijze de uitdagingen van de huidige tijdgeest. Maar vooral laat hij met zijn film een verhaal zien over hoop en niet opgeven.

Tijmen van Vlier (42 jaar , Leidschendam)  begon zijn filmcarrière tijdens opleiding aan de Willem de Kooning academie. Inmiddels is hij aanvoerder van een mooi team van filmmakers en werkt met hen vanuit atelier MatZwart aan allerlei inspirerende beeldverhalen. Soms vanuit eigen initiatief maar vooral in opdracht van overheden, organisaties en bedrijven. Met als thema: de vooruitgang in beeld. Onlangs nog voor de serie “ Dennis in de opvang” voor Omroep west. Waarin Dennis Weening op bezoek gaat bij dieren-opvanglocaties in de Haagse regio.

Voor de film ‘Een beetje te gek allemaal’ heeft Tijmen weer contact opgenomen met Anton van Leeuwen die met zijn rijdende winkel klanten bedient in Leidschendam Voorburg. 7 jaar geleden maakte hij de film voor Omroep West ‘Antons Superservice’toen gedreven door de economische crisis. Anton laat in deze film zijn gedachten de loop over de huidige tijdgeest. Hij voorziet dat er na deze crisis weer een mooie tijd aanbreekt. Een tijd waarin we een hoop vanzelfsprekende dingen meer gaan waarderen. Want ,,het goedkoopste was niet goedkoop genoeg. Het beste was niet goed genoeg. Het was eigenlijk een beetje te gek allemaal.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter