Nieuws
Vragen over ruzie bouw villa in Park Vronesteyn

CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen wil van B&W nadere informatie over de bouw van een tweede woning op het terrein Park Vronesteyn 24. Daar is een bestaande woning gesloopt en een nieuwe voor in de plaats gebouwd. Nu blijkt dat er nog een tweede woning op het terrein komt.

De bewoonster van Park Vronesteyn 22 heeft de zaak onlangs aanhangig gemaakt bij de gemeenteraad die nog een verklaring van geen bezwaar tegen de bouw van de tweede woning af moet geven. Volgens haar was het helemaal niet de bedoeling dat er een tweede woning zou komen.

Van Duffelen wil nu van B&W weten of de gemeente wel wist dat die tweede woning er ging komen. ‘Is deze informatie niet of onvoldoende gedeeld met omwonenden? Zijn daardoor overlegmogelijkheden beperkt of verloren gegaan? Hoe verhoudt de betrokkenheid bij het opstellen van de ontwerp verklaring van omwonenden zich tot de Omgevingswet, welke wet inspraak voorschrijft?’

Het raadslid wijst er verder op dat er door de gemeente wordt gesproken over twee ‘kleinere’ woningen op het terrein daar waar het volume van beide panden groter is dan de gesloopte woning. Hij wil precies weten hoe dat zit.

Tenslotte wil Van Duffelen opheldering over de gehanteerde parkeernorm bij de bouw op Park Vronesteyn 24 en het effect van twee woningen plus auto’s op de parkeerdruk in dit gebied.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter