Nieuws
‘Oppepper’ voor ouderen door scholieren

Twee scholieren hebben dinsdag het eerste exemplaar van het tijdschrift ‘Oppepper’ overhandigd aan een bewoonster van woonzorgcentrum De Panden in Voorburg. De inhoud is speciaal gemaakt dóór scholieren vóór ouderen en bewoners van zorginstellingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Om deze mensen een hart onder de riem te steken in deze vreemde en soms lastige tijden waarin we op afstand leven en geen of nauwelijks bezoek mogen ontvangen.

De initiatiefnemers zijn 2 designbureaus uit Voorburg: Optima Forma en Tigges. Isabel Verschelling runt samen met Bart Veenman het bureau Optima Forma. Isabel: ,,Ook bij ons werden al snel na het uitbreken van de coronacrisis en de invoering van de lockdown-maatregelen het werkaanbod minder. Daarom hebben we gezocht naar een manier om én onze creatieve kwaliteiten te benutten én iets voor de samenleving te betekenen. Zo zijn we op het idee van ‘Oppepper’ gekomen, een opbeurend tijdschrift voor ouderen in onze gemeente. Ouderen hebben het juist nu zwaar, want niemand mag op bezoek komen. Afleiding voor ouderen is belangrijk en dat het positief en opbeurend moest worden, was daarom direct duidelijk. Zo kwamen we ook al snel op de schrijvers uit: schoolkinderen. Want ook zij zitten in een vreemde situatie; thuisonderwijs, het missen van de klasgenootjes en het niet kunnen bezoeken van opa’s en oma’s. Hopelijk genieten alle ouderen in de gemeente van het creatieve werk van de kinderen. Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan en wij zijn trots op het resultaat.” (foto PR)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com