Activiteiten
Scouting gaat voor wereldrecord

Scouting Livingstone-Miriam uit Voorburg gaat voor het wereldrecord video-doorgeven van een object, een scoutingdas. Het oude record in het Guinness World Records staat momenteel op 507 personen. ,,Wij denken dat wij dit, uiteraard met behulp van andere scoutinggroepen, kunnen verbreken”, aldus Brigitte Janssen van Scouting Livingstone-Miriam. ,,Via diverse kanalen hebben wij andere groepen al opgeroepen om mee te doen en de inzendingen stromen binnen, zelfs uit het buitenland komen de inzendingen al binnen. Via onze facebookpagina kunt u de voortgang volgen. We vragen alle scouting groepen uit de regio uiteraard om mee te doen en hun filmpjes ook in te sturen. Maar ook oud scoutingleden die hun das nog hebben zijn uiteraard van harte welkom om mee te doen.”

Het werkt als volg. Maak een filmpje waarbij de das komt ‘aanvliegen’ vanaf links, je vangt deze dus met je rechterhand, en gooit deze dan met je linkerhand door naar de volgende persoon. Op facebook staat een voorbeeldfilmpje. Stuur het filmpje in naar: record@livingstone-miriam.nl (ook voor meer info), dan worden alle inzendingen tot 1 grote film samengevoegd. Gelukkig mogen de jeugdleden ook weer opkomsten op het eigen terrein gaan draaien, met flink wat aanpassingen. Ook niet-leden zijn welkom. Belangstelling? Geef het door aan groepsbegeleider@livingstone-miriam.nl