Nieuws
Verwarring over afsluiting Vlietbrug

De voetgangers- en fietsersbrug over de Vliet in de Kniplaan is tot aanstaande maandag afgesloten. Dat blijkt uit borden die bij de zogenoemde Overhaalbrug zijn geplaatst. Het betreft de verbinding tussen de Veursestraatweg (N447) en de Stompwijkseweg.

De afsluiting is nodig omdat de brug een nieuw wegdek krijgt. Dit als onderdeel  van veel omvangrijkere werkzaamheden rond de oeververbinding. De betrokken ondernemingen maakten eerder bekend dat de werken van 18 mei tot 1 augustus gaan duren. Dat staat ook in de stukken die zijn ingediend bij de gemeente om de nodige vergunningen te krijgen.

Desgevraagd laat een zegsman van de uitvoerders het volgende weten: ‘Deze week is de brug dicht omdat de deklaag wordt vervangen. De komende periode van 18 mei tot 12 juli is er vrijstelling om hoger vaarverkeer (boven 1.90 meter) te stremmen. Dan blijft de brug dicht voor onderhoud maar kan de brug wel door fietsers en wandelaars gebruikt worden. Afhankelijk van de situatie of het werk klaar is of dat er nog iets gebeurt, zal na 12 juli tot 1 augustus een tijdelijke brug worden neergelegd (pontonbrug) voor fietsers en wandelaars’.

Volgens de provincie Zuid-Holland, beheerder van de Vliet, zal de brug in de laatste week van het onderhoud enkele nachten worden getest. In die nachten is de brug tussen 20.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor vaar- en wegverkeer. De exacte data zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, worden de data op  de site www.zuidholland.nl/bruggenrijnschiekanaal geplaatst. Op die site staat ook alle andere informatie over de Overhaalbrug. (foto Stadsbeheer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter