Nieuws
Gebiedsverbod voor zes raddraaiers Leidschendam

Zes inwoners waarvan vermoed wordt dat zij een rol spelen bij de onrust in de Leidschendamse wijken Prinsenhof en De Heuvel/Amstelwijk en de autobranden daar, hebben een gebiedsverbod gekregen. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar bekend gemaakt. Het gebiedsverbod geldt voor drie maanden.

,,Deze zes personen zijn herhaaldelijk in beeld bij de politie als het gaat om verstoring van de openbare orde en dragen bij aan de onrust’’, aldus Tigelaar. In het gebiedsverbod staat dat degene die het krijgt niet op bepaalde plekken in de gemeente Leidschendam-Voorburg mag komen. Wie zich er niet aan houdt, begaat een strafbaar feit. Justitie kan betrokkene hier dan voor vervolgen en voor de rechter brengen.

De VVD wil preventief fouilleren in de betrokken wijken invoeren.  ,,Er zijn nu al 29 auto- en containerbranden geweest, waarschijnlijk allemaal aangestoken. Een dader is, ondanks de extra inzet van de politie en het ophangen van camera’s, nog niet opgepakt. Wij willen daarom dat de politie ook de mogelijkheid krijgt om in deze wijken preventief te fouilleren”, aldus VVD gemeenteraadslid Ole Heil.

,,Het loopt de spuigaten uit. Het wordt tijd dat we alles uit de kast trekken en keihard optreden. Jongeren die ’s nachts op straat hangen wanen zich onaantastbaar en zorgen voor een onveilig gevoel bij de bewoners. Dat moet afgelopen zijn. Iedereen die rondhangt in deze wijken moet wat ons betreft zonder pardon gecontroleerd kunnen worden.” Voor preventief fouilleren moet justitie overigens vooraf toestemming geven. Naar verluidt steunen CDA en ChristenUnie-SGP het voorstel van Heil.

De politie doet een oproep aan eenieder die iets verdachts heeft gezien, informatie, tips of beeldmateriaal heeft, zich te melden. Bij spoed is dat  112, anders  0900 – 8844 of, anoniem, 0800 – 7000. (illustratie De rechtspraak.nl)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com