De Oude Kerk in de Voorburgse Herenstraat mag, net als de andere kerken, vanaf 1 juni weer open. Het wordt experimenteren met maximaal 30 bezoekers, zo meldt de Martini Gemeente. ,,Vanaf 1 juni kunnen we voorzichtig gaan experimenteren met diensten waarin maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Vanaf 1 juli kunnen de aantallen omhoog tot 100, al denken we niet, dat we zoveel mensen in onze kerk op veilige afstand van elkaar kunnen ontvangen. Zeker niet, omdat de steiger bij het orgel nu veel plaats in neemt.”

Een aantal maatregelen moet ervoor zorgen dat het risico op besmetting in de kerk zo laag mogelijk blijft. Dat gebeurt onder meer met looproutes, desinfecteren bij de ingang, 1,5 meter afstand houden, niet zingen en geen collectezakken doorgeven. Wie griepverschijnselen heeft, blijven thuis.

Normaal gesproken worden de zondagse diensten door zo’n 200 mensen bezocht. Dat betekent, dat niet lang iedereen tegelijk aan de beurt kan komen. De kerkenraad beseft dat niet iedereen de dienst kan bijwonen. Ook zijn er gemeenteleden die uit voorzorg liever thuis blijven. Dat wordt uiteraard gerespecteerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter