Nieuws
Werkzaamheden Nieuwe Driemanspolder naderen afronding

Nu de werkzaamheden aan de Nieuwe Driemanspolder tussen Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag steeds meer richting afronding gaan, is men volop rijplaten uit het gebied aan het afvoeren en kunnen de zaaiwerkzaamheden nu over het gehele terrein plaatsvinden. Ook het betonwerk aan de verschillende constructies is zo goed als afgerond. Alleen voor het sifon onder de Limietsloot moeten nog betonwerkzaamheden plaatsvinden.

Dit sifon koppelt de verbrede Limietsloot los van de aangrenzende kleine watergangen. In de afgelopen periode zijn veel laswerkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het inhijsen van deze enorme buis.De bouwers hebben de sifon inmiddels in zijn geheel in het water laten zakken, onder begeleiding van een duiker. Hier wordt vervolgens nog een constructie omheen gebouwd, namelijk een in- en een uitstroombak. Vanaf komende week worden de damwanden van deze constructie in de grond geslagen. Aansluitend kan gestart worden met de betonwerkzaamheden van de in- en uitstroombak. (foto JP Witteman N3MP)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com