Activiteiten
Stadstuin Rusthout werkt aan heropening

Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Rusthout werken vanwege de coronarichtlijnen telkens in kleine groepjes hard richting de heropening. Het dagelijks onderhoud van een tuin gaat gewoon door, ook bij een coronaperiode. Deze stadstuin is vooral gericht op publiek met (groot)ouders en (klein)kinderen voor een aangenaam verblijf op deze locatie. Overige bezoekers ervaren hier als de kinderen naar school zijn een oase van rust in Leidschendam. Zij zien de diverse planten, bloemen en dierenwereld op een eerder vaak onverwachte  locatie.

De zandbak, de waterpomp en de overige speeltoestellen zijn nu nog ongebruikt, maar alles wordt gecontroleerd en weer in goede staat gebracht. De planten en bomen zijn na de winterrust weer aan het groeien en bloeien geslagen.

Ondertussen moeten de aanwezige dieren onder andere bokjes, konijnen, eenden, duiven, kippen en marmotten wel dagelijks gevoerd worden. De in de volksmond genoemde marmot is biologisch beter bekend als cavia of Guinees biggetje. Daarnaast staan er veel bijenkasten waar een imker zijn bijenvolken koestert.

De 1×1 m2 bakken op de grond wachten nu op de jonge basisschool scholieren om weer in hun schooltuintje voedsel en bloemen te laten groeien. De hoger op poten staande bakken zijn voor de oudere liefhebbers van groente en planten uit eigen (stads)tuin.

Het bestuur zal zo snel mogelijk bekend maken wanneer de Stadstuin Rusthout aan de Noordsingel 3 te Leidschendam weer officieel geopend mag worden voor publiek. (foto’s Ot Douwes)