Nieuws
Gemeente ‘vergeet’ wijken

Wethouder Astrid van Eekelen organiseert al sinds vorig jaar wijkbijeenkomsten inzake het toekomstige afvalbeleid en de behoeften in de betrokken wijk. Daaraan is op een gegeven moment ook informatie over duurzaamheid en de gevolgen daarvan voor de energievoorziening in de betrokken wijk aan gekoppeld.

Naar nu bekend is geworden wil de wethouder de wijken waarbij de energie niet is meegenomen, niet opnieuw gaan bezoeken om de wensen van de bewoners op dat punt te vernemen. Het gaat dan onder meer om de wijk met de meeste inwoners: Voorburg-Midden.

De formele reden is dat de gemeente geen menskracht heeft om in een aantal wijken nog energiebijeenkomsten te organiseren. De wethouder zelf looft de gang van zaken in een brief over burgerparticipatie in relatie tot de energiewending aan de gemeenteraad. ‘Tijdens de inloopbijeenkomsten voor energie en afval per wijk is reeds veel informatie opgehaald bij bewoners, zoals informatie over de specifieke omstandigheden van bewoners en hun keuzes. Deze informatie gebruikt het college in het vervolg bij de participatie’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com