Een nieuwe Algemene plaatselijke verordening (apv) waarmee de gemeenteraad op 3 maart na diverse debatten akkoord ging, ligt nog steeds op de plank. Dat betekent dat de nieuwe apv nog altijd niet geldig is.

Volgens B&W is het plaatsen van de nieuwe apv in het publicatiesysteem DROP (Decentrale Regelgeving en Officiële Publicaties) een tijdrovende klus. Hiervoor is één ambtenaar volledig vrij gemaakt. Er geldt geen termijn voor de afronding van het werk. Gemikt wordt nu op 1 juni. Pas na publicatie van de nieuwe apv geldt die en vervallen de oude regels.

Door de gang van zaken is een verbod op lachgas bijvoorbeeld nog steeds niet van kracht, net zo min als een verbod op drugsgebruik in de openbare ruimte. Volgens B&W zijn er echter geen klachten van politie of de afdeling handhaving. (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com