Nieuws
Wat te doen bij brand in de natuur?

Met de droogte is het zomaar gebeurd: van een klein vuurtje tot een allesverwoestende brand. Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen, weet de brandweer: ,,Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden via kruinen van bomen en kan heel onverwachts op de grond opduiken. Het grootste gevaar voor mensen is dat ze door het vuur ingesloten raken en niet meer weg kunnen komen. Is er brand in de natuur en weet je niet welke kant je uit moet? Loop dan niet voor de brand uit of in de richting van de brand, maar haaks op de richting waar de brand vandaan komt. Komt de brand uit het zuiden, loop dan niet richting het noorden, maar richting het oosten of westen. De kans dat de brand je inhaalt of insluit, is dan het kleinst.” (foto Brandweer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter