Nieuws
Nog dit jaar is de Mall de grootste van Nederland

Nog een paar maanden en dan is de Mall in Leidschendam het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Het eerste deel van Westfield Mall of the Netherlands dat al is geopend, bevat 90 winkels en eetgelegenheden.  Volgens de laatste voorzichtige voorspellingen zal het winkelcentrum in het eerste jaar na volledig geopend te zijn, ongeveer 12 tot 14 miljoen bezoekers ontvangen. De verwachting is dat de gehele Mall in het tweede deel van 2020 officieel geopend zal worden. Op dat moment zal Westfield Mall of the Netherlands de thuisbasis zijn van 280 winkels, restaurants en entertainmentaanbieders en in totaal 117.000 m² beslaan.

Retailers die al bijdragen aan het huidige succes zijn onder andere Amac, kaascadeauwinkel Henri Willig en de onlangs geopende flagshipstore van Hunkemöller. Het succes van de eerste fase heeft ook nieuwe retailers aangetrokken, waardoor negen nieuwe deals vandaag bevestigd konden worden.

Onder deze deals zijn de volgende aanwinsten: De eerste Nederlandse winkel van parfummerk Arabian Oud; schoenenmerk Wolkyshop; het nieuwste winkelconcept van Cotton Club; cadeauwinkel KKEC; en Lucardi, de grootste juweliersketen in Nederland, betrekken allemaal de zuid-fase van de Mall. Daarnaast opent ook herenkledingmerk New Zealand Auckland een winkel, State of Art opent hun grootste inspiration store en zal local hero Van Koningsbruggen een winkel openen met sieraden en horloges.

Teun Koek, projectdirecteur van Unibail-Rodamco-Westfield, zegt: ,,Ons uitgangspunt is altijd geweest om iets exceptioneels te openen in de tweede helft van 2020.  Ik ben er van overtuigd dat we met de bouw van de Mall een nieuw tijdperk voor retail inluiden.”

De nieuwste aanwinsten voegen zich bij een indrukwekkende lijst van lokale en internationale merken.  WestfieldMall of the Netherlands wordt daarmee de eerste volledig geïntegreerde lifestylebestemming met de beste conceptstores, hypermoderne vrijetijdsactiviteiten, een superieur horecaaanbod en meeslepende evenementen. Het centrum omvat ook een Kinepolis-bioscoop met meer dan 10 schermen en 1800 zitplaatsen, ’s werelds meest meeslepende VR-ervaring The Void en O’Learys, een evenementencentrum van 3300 m². (foto’s Ap de Heus)